Огляд новинки - World Vision T70 та іньші моделі цього сезону!

Огляд новинки - World Vision T70 та іньші моделі цього сезону!

 Піклуючись про літніх людей. 

   Компанія “World Vision” створює свою продукцію з огляду на тенденції та інновації світу цифрового телебачення, а також постійно працює над вдосконаленням своїх продуктів, з урахуванням потреб конкретного ринку збуту і реалізацією побажань споживача. Знаходячись в постійному контакті з користувачами свого обладнання, фахівці компанії приймають до уваги та враховують зауваження й побажання щодо вдосконалень створюючи новий продукт чи оновлюючи вже існуючий. Технічний департамент за мету в роботі має постійне  вдосконалення та  задоволення потреб кінцевого споживача.
   Цифрові ефірні приймачі "World Vision T61M" і "World Vision T70" є яскравим прикладом вказаної особливості компанії, оскільки вони проектувались враховуючи потреби людей з вадами зору, переважну більшість літніх людей. Також ці дві моделі розраховані для споживачів, які користуються для перегляду ТБ кінескопними телевізорами, адже в цьому випадку майже не можливо, без напруження зору прочитати інформацію, яка відображається у вікнах повідомлень, списках каналів тощо.  Специфіка задоволення потреб зазначених категорій людей полягає у модифікації графічного інтерфейсу, застосуванні мінімальної кількості можливостей системних налаштувань. Так, було значно збільшено розмір шрифту, підвищено контрастність подачі інформації на тлі повідомлення. Великий розмір тексту дозволяє швидше і легше його читати, а завдяки збільшенню контрасту зменшується втома очей під час читання. Також зазначені відмінності значно полегшують перегляд кінескопних телевізорів. Зменшення можливостей будь-яких налаштувань обумовлено небажанням літніх людей їх розуміти, а тим паче змінювати.

    Також, перед безпосереднім оглядом самого продукту, варто зазначити, що компанія починаючи з моделі “World Vision T62D” розпочала уніфікацію пультів дистанційного керування.  Планується, що зазначені в огляді та всі майбутні моделі зможуть керуватись одним і тим самим ПДК.


Основні характеристики і відмінності

   Моделі "World Vision T61M" i "World Vision  T70" побудовано на основі високопродуктивного чіпу “Ali 3821р”. Чіпсети цього виробника вже стали класичними для різноманітних приймачів телебачення та відрізняються видатною для таких цілей якістю. Завдяки використанню надчутливого тюнера “MXL608” обладнання характеризується впевненим та стабільним прийомом сигналу стандарту DVB-T/T2, що  забезпечує наявність  кращої за якістю картинки зображення, а в порівнянні з аналоговим телебаченням - бездоганною якістю. 


   При виробництві свого обладнання компанія  World Vision  особливу увагу приділяє використанню якісних комплектуючих елементів, схемотехніки, та матеріалів. Ресивери  "World Vision T61M" i "World Vision  T70"  забезпечені вбудованою оперативною пам’яттю DDR ІІ 64 MB, та вбудованою флеш-пам’яттю 4 MB.

Серед принципових відмінностей треба відзначити матеріали з яких зроблений корпус тюнерів, та їх розміри.  


"World Vision T61M" представлений у пластику, з метою ергономічності його розмірів. На передній панелі розміщено виключно індикатор стану роботи обладнання (червоний колір - вимкнено, зелений - ввімкнено) та USB-роз'єм.


"World Vision  T70"  виконано з металу,  що надає йому  класичного  зовнішнього вигляду та вигідно виділяє  від інших моделей бюджетного сегменту. До того ж на лицьовій панелі розміщено чотирьохсимвольний семисигментний дисплей, кнопку “ввімкнення/вимкнення” живлення, та дві кнопки перемикання каналів.



Враховуючи побажання та зауваження користувачів, USB-роз’єм було встановлено на лицьовій панелі.
Окрім зазначених особливостей, обидві моделі повністю відповідають всім характеристикам, що притаманні для типового обладнання.


Зовнішній вигляд. 

Розглянемо зовнішній вигляд обладнання та його комплектацію.
"World Vision  T70"  було запаковано в класичний картонний  бокс, який виконано  в  приємних  пастельно-рожевих тонах, із зображенням піктрогам основних властивостей обладнання. Окрім головного девізу компанії  "We make the future", на коробці розміщено    інформацію про гарантійний  термін, що складає 1 рік., зазначено що  пристрій розроблено для людей літнього віку, про що свідчить напис - “Любій бабусі”.

"World Vision T61M" отримала експерементальний для ринку метод пакування обладнання  і першою в Україні представляє упаковку типу “блістер”. Завдяки мінімізованим розмірам такій товар з легкістю та гармонійно можна розмістити майже на  будь-якому торговому прилавку. Також через мінімальні розміри зменшено використання графічних відображень функціоналу, але піктограми все одно наявні у верхній частині.


Обидва  пристрої комплектуються:

- ТВ-приймач - 1шт.
- ПДК -1 шт.
- Блок живлення 5V/2A - 1шт.
- Кабель типу 3RCA-3RCA (а для моделі Т61, типу 3RCA-Jack 3,5мм) -1шт.
- Елементи живлення типу “ААА” - 2 шт.
- Інструкція користувача - 1шт.
- Гарантійна карта - 1шт.

Далі розглянемо безпосередньо роботу обладнання.

    Графічна робота апаратів не має відмінностей. При першому ввімкненні нас вітає нова версія стартового логотипу “World Vision”,  після чого  автоматично завантажується меню попередніх налаштувань. За замовчуванням країною перебування обрано Україну. Для запуску автоматичного пошуку каналів, достатньо натиснути кнопку “ОК”. Весь процес сканування займе не більше 2,5-3 хвилин. Для того, щоб  переглянути кількість і назву наявних каналів, необхідно натиснути кнопку “ОК”. На цьому автоматичне налаштування закінчено.


   Відмінною  характеристикою серед інших цифрових приймачів,окрім збільшеного шрифту та рівня контрастності  варто зауважити наявність такої функції, як “тайм-лайн”, що графічно візуалізує  тривалість програми передач. Тайм- лайн  також доступний  в інфобарі каналу, яка викликається натисканням кнопки “Info”. Окрім назви програми передач, в інфобарі також доступна інформація про час початку і  кінця поточної та  наступної передач,  її назва. Серед додаткової інформації вказується дата та час.

Для  проведення додаткових налаштувань, необхідно перейти до головного меню.


В головному  меню представлені такі розділи:  
- редактор каналів;
- системні налаштування;
- сканування каналів;
- зовнішній привід;
- медіа плейєр.

Редактор каналів - дозволяє редагувати список ТВ та Радіо каналів, створювати та змінювати фаворитні списки за власним бажанням.


Системні налаштування - найбільший розділ для налаштовування в котрому можна змінити здатність відео зображення, контрастність, налаштувати час та часовий пояс, вибрати мову, побачити технічну інформацію приймача, а також ввімкнути або вимкнути живлення підсилювача антени. Тобто якщо встановлено пасивну антену необхідно щоб опція живлення антени була вимкнута.


Сканування каналів - розділ для автоматичного або ручного пошуку каналів.


Зовнішній привід — активується лише при наявності підключеного USB-накопичувача. В даному меню можна здійснити налаштування функцій “TimeShift”  та  “PVR”.

Медіа плейєр - активується при підключенні USB - накопичувача. При наявності медіа файлів, користувач має  можливість програти їх. Медіа плейєр має функції  редагування назви та черги  відтворення медіа файлів.


    Як бачимо, у цих моделях компанія поставила для себе за пріоритет  комфорт перегляду телебачення, для людей похилого віку, людей з вадами зору, та власників кінескопних телевізорів.
 Тому, якщо ви піклуєтесь про своїх рідних похилого віку, то будьте впевнені, що купуючи  “World Vision Т70” або “World Vision T61M” вони будуть задоволені, бо ця модель розроблена спеціально для них.
Варто зауважити, що модель “World Vision T61M”, маючи такі мініатюрні розміри може з легкістю помістити навіть у жіночу сумочку, що може дозволити значно змінювати географію використання прийомнику, наприклад влітку, коли частина людей переїжджає жити на дачу, то приймач не забере багато цінного місця у Вашій валізі.
Комфортного перегляду!

З іншими новинками та оглядами можна у розділі “Статті”.