Огляд 4G CONNECT MICRO 2 та MICRO 2+

Огляд 4G CONNECT MICRO 2 та MICRO 2+

Оновлена лінійка 4G LTE роутерів від World Vision з підтримкою технології MIMO, а саме 4G CONNECT MICRO 2 та 4G CONNECT MICRO 2+. Основна різниця між моделям полягає в тому, що старша модель MICRO 2+ оздоблена акумуляторною батарею та спроможна працювати від резервного живлення до 14 годин при цьому повноцінна зарядка акумулятора становить всього 4 години.

Обидві моделі комплектуються перехідником USB A / DC 3.5mm за допомогою якого, з’являється можливість працювати від зовнішніх акумуляторних батарей для портативного користування (powerbank).

Роутери поставляються з однією LTE антеною, але оздоблені двома RP SMA роз'ємами, що дає можливість підключити зовнішню антену з підтримкою технології MIMO. Основний плюс технології – підвищення швидкості мобільного інтернету, проте не треба думати, що показники зростуть у кілька разів. Як показує практика, швидкість зростає на 25-35%.

Нове програмне забезпечення дозволяє без зайвих налаштувань підключитися до будь-якого оператора мобільного зв’язку, просто встановіть SIM карту та відразу користуйтесь підключенням до інтернету. Швидкість та покриття залежить від оператора та його мережі обслуговування.

Дані моделі маршрутизаторів підтримують технологію підключення пристроїв по WPS, за допомогою Wi-Fi Protected Setup підключатися до Wi-Fi мережі роутера можна без необхідності вводити пароль від самої бездротової мережі. Для активації необхідно натиснути на кнопку WPS розташовану на корпусі пристрою.

У верхній частині лицьової панелі роутерів є світлодіодна індикація, за якою можна відстежувати статус активних функцій, таких як наявність з'єднання інтернет, сигналу 4G мережі, видимість SIM карт роутерів, повідомлення СМС та інші.

Бездротова мережа Wi-Fi працює у частотному діапазоні 2.4ГГц, максимальний номер частотного каналу 13. Забезпечує обмін даними на швидкості до 300 Мбіт/с, а підключитися може до 16 абонентів одночасно. Для побудови проводової мережі також має LAN порт.

Роз'єм стандарту USB 2.0, який розташований на тильній стороні в ланцюжку інших роз'ємів, відповідає за аварійне відновлення прошивки на даних моделях, що значно спростить процес відновлення.